Doğal Yapı Malzemeleri ile
sizin için tasarlandı...
Kullandığımız malzemelerin özellikle geri-dönüşebilir ve az enerji ile üretilebilir olmasına özen gösteriyoruz. Mümkün olduğunca betondan kaçınıyoruz. Bu yüzden üretilirken çok fazla enerji harcanan alüminyum yerine ahşabı tercih ediyoruz.
Esasen üç doğal yapı malzemesi yapının büyük kısmını oluşturmakta: AHŞAP, KİL ve PERLİT.
AHŞAP malzemeyi hem iskelette hem de duvar panellerinin iç kısmındaki kontrplaklarda kullanıyoruz. İç duvarlar da ahşaptan.
PERLİT ise işlenerek yalıtım sıvasına dönüştürülmüş şekilde duvar modüllerinde kullanılmakta.
KİL özel bir karışımla hem "toprak zemin" uygulamasında hem de iç cephe sıvası olarak kullanılmakta.
SUBASMAN DOLGU KATMANLARI VE UYGULAMASI
Teraslaması yapılan toprak zemin üzerine yapılacak su basman dolgusu için yaklaşık 40cm yükseklikte mıcır kullanılır. Mıcır dolgu kütlesi 50cm yüksekliğinde bir duvar ile çevrelenir. 50cm lik bu subasman duvarı gabion duvar tekniği ile beton kullanmadan yapılır. Mıcır dolgunun üzeri yaklaşık 10cm kalınlıkta perlit esaslı yalıtım sıvası ile kaplanır. Bu katmanın üzeri ise yaklaşık 8cm kalınlığında, Horasan harcına benzer bir karışımla imal edilen, kil esaslı, sıkıştırılmış toprak zemin tabakası ile kaplanır.
En alttaki mıcır katmanı rutubetin yukarı ulaşmasını engeller. Perlitli yalıtım katmanı hem rutubet hem de ısı yalıtımı sağlar. Güneş kollektörleri ile beslenen yerden ısıtma tesisatı kil tabaka içinde yer alır.
Pasif Ev Teknikleri
Pasif ev tasarımının ana fikri ısı kayıplarını aşırı şekilde azaltmaktır.
EkoDOME'daki ısı yalıtımı pasif ev standartlarına ulaşmasa da TS825'de beklenen standart yalıtım seviyesinin en az iki katı yalıtım yapılmaktadır.
EkoDOME'un ISI YALITIMI:
17 cm yalıtım katmanına sahip yapının ortalama ısı transfer katsayısı, yani U değeri, 0,33W/m2K olmaktadır. TS825'in çok üzerindeki bu değer sayesinde standart yalıtımlı bir eve göre %60 enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
KUBBE GEOMETRİSİNİN AVANTAJI:
Kubbe formu, doğası gereği aynı oturma alanı ve aynı iç hacime sahip prizmatik forma göre yaklaşık %20 daha az yüzeye sahiptir. Bu da %20 daha az ısı kaybı demektir. Bu yüzden pasif ev tasarımındaki ideal form, kubbe formudur. Bunu sırasıyla, silindirik ve küp formları izler.
NET SIFIR ENERJİLİ EV:
Güneş enerjisine dayalı ısınma sistemi çözümümüz ile yıllık ısınma ihtiyacının %80'i güneşten karşılanabilmektedir. Destek sisteminde de pelet sobası kullanıldığında EkoDOME, net sıfır enerjili ev tanımını hak eder.
ENERJİ ETKİN HAVALANDIRMA
Pasif ev tekniklerinden biri de havalandırma sırasındaki enerji kayıplarının azaltılmasıdır. Taze hava, HRV cihazı ile sağlanır. Pencereler sabittir. HRV cihazı, kışın içerdeki kirli ama sıcak havanın enerjisini dışarıdan alınan temiz ama soğuk havaya aktarır.


Kurulumu Kolay,
Civatalı Modüler Sistem
IKEA mobilyası kurar gibi evinizi kuralım.
Civatalı modüler sistem parçalarının tamamı atölyelerimizde hazırlanır; sıva boya işleri bitmiş şekilde sadece birleştirilmek üzere sahaya getirilir. Civatalı birleştirme tekniği sayesinde, çok gerekirse sökülüp başka bir yerde tekrar kurulabilir.





EcoDOME MODELLERİ
Kubbe yapılar
alışılmışın dışında bir iç mekan tasarımı gerektirir. Genellikle alan kullanımını zorlaştırma endişesi yaratan küresel formun nasıl verimli kullanılabileceğini görmek için buradaki örnek tasarımlarımız fikir verecektir.
Tepe yüksekliği 4m'lere ulaşsa bile
iç hacim göz önüne alındığında aynı hacimdeki aynı oturma alanına sahip prizmatik bir odanın yüksekliği
2,5m - 2,8m civarında olmaktadır.
Hacim pek fazla değişmezken
küresel iç mekan
çok daha ferah bir etki yaratmaktadır.